Безболезнена лазерна епилация Millesman от ново поколение.Резултати още от първата процедура

на

На какъв принцип работи лазерната епилация.

Това е светлина която трябва да се свърже с меланина на косъма, когато това се случи тази светлина се превтъща в топлина, косъмът действа като проводник на тази топлина като тя достига до корена, той не издържа на тази топлина която достина до 80-90 градуса и пуква. По този начин се унищожава стволовата клетка която произвежда косъма,  а не само поврежда както при други лазери.

📌 Как да се подготвим за лазерна епилация?

✅ Зоната трябва гладко да се избръсне в деня преди процедурата (може и на същия ден, но кожата ще бъде по-раздразнена и чувствителна).

✅ Препоръчително е поне 3-4 седмици преди това да не са използвани методи за обезкосмяване които изскубват косъма. Такива като пинсета, кола маска, епилатор…

✅ Кожата не трябва да е била излагана продължително на слънце или солариум в последните от 2 до 4 седмици преди и след това. Ако кожата е суха от слънце или солариум е хубаво преди процедурата в продължение на една седмица тя да бъде хидратирана. Също така ако е неотложно продължителното излагане на слънце след епилация е задължително да се прилага висок фактор слънцезащитен крем (над SPF 30 ) през около 30 минути.

✅ Трябва да предопредите козметика ако приемате някои лекарства или сте приемали продължително преди процедурата, понеже някои лекарства правят кожата фоточувствителна.

📌 Какво ще се случи след епилацията и какво трябва да правите ?

✅ 2 седмици след процедурата космите ще започнат да падат. При някои хора може да стане и в първата или третата седмица.  Корените на тези косми са унищожени и понеже те вече няма от къде да се подхранват и тялото ги разпознава като чужди тела, ги изхвърля от кожата.

✅ Между процедурите новите косми които са излезнали и които са следващият слой косми които ще отстраним, могат да бъдат бръснати, но не и премахвани с методи които изскубват косъма като кола маска, епилатор или пинсета.

📌 През колко време трябва да се правят процедурите и защо са нужни няколко процедури?

✅ При всеки човек е индивидуално, но нормалният предиод от време е между 45 и 50 дни. Нужни са поне 6 процедури за да се обезкосми зоната, като в зони като лице може да са нужни и 8-10, както и при по светли косми.

✅  Нужни са няколко процедури защото за да унищожим корена на косъма и клетката която го произвежда, той трябва да се намира във фаза на разтеж. Понеже когато се извършва процедурата различните косми са в различни фази, няма как от една процедура да се получи тотално обезкосмяване, но ефектът с Милесман Компакт определено ще е на лице още от първата процедура.

✅  За да се получи ефектът който търсим а именно трайно обезкосмяване, трябва да сме търпеливи и да приемем лазерната епилация като един процес, в който ако следваме всички стъпки ще получим един страхотен краен резултат.

💥💥💥 Лазерната епилация е една инвестиция, която определено си заслужава човек да направи. Когато следвате стъпките които вашият козметик ви определи и апаратът с който се извършва процедурата е качествен резултатите ще са на лице.

💟💟💟 Милесман Компакт е испански диоден лазер който епилира милиони хора по света и вади страхотни резултати дори и при светли косми и мъхове. Той е изключително безболезнен и създаден за да прави това което правят и другите апарати за обезкосмяване, но с много по-голям резултат и с по-малко болка и дразнене за клиента и кожата му.