Защо е важно почистването на лицето и кои методи за почистване са най-ефективни

на

pochistvane-na-lice-ovcha-kupel

Всяка кожа се нуждае от грижи. Каквото и да пожелаем да сложим на лицето си, е необходимо първо да го почистим. Ежедневното почистване е много необходимо, тъй като освобождава кожата от излишния себум (кожна мазнина), примесен с мръсотия (прах, дим, грим и др.). После можем да нанесем подходящия за нас крем и грим сутрин или съответно нощен крем вечер.

Трябва задължително да отбележим тук, че никога на трябва да забравяме свалянето на грима преди лягане. Този пропуск може да доведе до възпаление на очите, пъпчици и зачервявания по кожата, дори и алергии. На козметичния пазар днес има голям избор от марки, които предлагат продукти за почистване на кожата: измивни гелове, тоалетни млека, модерната мицеларна вода, почистващи кърпички, маски, сапуни и средства за пилинг.

Какви продукти препоръчва нашият майстор-козметик?

За сухите кожи препоръчваме почистването на лицето да се осъществява предимно с нежно хипоалергенно тоалетно мляко и тоник; за смесените и мазните кожи препоръчваме измивните гелове и сапуните, а за свръхреактивните кожи – деликатните емулсии на медицинската козметика или продукти, съдържащи розова вода, розово масло, лайка и други успокояващи агенти, ненарушаващи хидролипидния слой на кожата и които не я дразнят.

dobur-kozmetik-ovcha-kupel

Как да почистваме лицето в домашни условия?

В домашни условия може да се прилагат пилинг маски. Те са изключително полезни, тъй като освобождават кожата от мъртвите клетки, обновяват епидермиса, правят кожата мека и гладка и я подготвят за маска или ежедневен крем. При суха кожа е достатъчно веднъж седмично или на 10 дни, а при смесената и мазната кожа се налага по-редовен пилинг, например един или два пъти седмично.

Какви процедури може да ни предложи козметичният салон?

Изключително полезен е пилингът с копринена ръкавица. Също така в козметичния салон можем да ви предложим механичен пилинг с фриматор (четков пилинг). Работи се с професионален продукт с ензим и микросфери. Процедурата е много приятна и ефективна. Друг метод за механичен пилинг е микродермоабразиото. Предлагаме многообразие от почистващи маски за всички типове кожа.

Най-резултатна от всички методи за почистване на кожата си остава класическата процедура в козметичния салон, тъй като тя включва подготовка на кожата, масаж, екстракция, маска, дезинфекция и крем.

В салони OMMNIA предлагаме тази процедура, като ви гарантираме прецизно почистване на порите от комедони, милиуми, запушени пори и мъртви клетки, при безкомпромисна стерилност, хигиена, еднократни материали при работа, качествена козметика и най-вече бързо възстановяване на кожата след процедурата. Още на следващия ден лицето е спокойно и сияйно.

Какви стъпки включва почистването в козметичния салон:

  1. Почистване на кожата на лицето с тоалетно мляко и тоник / измивна гел пяна.
  2. Пилинг на кожата (четков) под пара.
  3. Масаж под пара с омекотител за комедони.
  4. Екстракция (ръчно изцеждане) на запушванията.
  5. Хигиенно-козметичен масаж с антисептична пудра.
  6. Дарсонвал (5 мин.) за успокояване на възпалението и свиване на порите.
  7. Почистваща и успокояваща маска.
  8. Крем според типа кожа.

Тази процедура може да се прилага периодично на два-три месеца, в зависимост от замърсяванията. Времетраенето на процедурата е от 60-90 минути. След нея не е препоръчително излагането на слънце, спорт и престой в замърсена среда.

pochistvane-na-kozhata-ovcha-kupel

Като поддръжка между процедурите в салона могат да се правят пилинг и почистваща маска, а в домашни условия също е необходимо ежедневно почистване на лицето с подходящи продукти.

pochistvane-na-litse-ovcha-kupel